Sambutan Maulidur Rasul Peringkat Yayasan Islam Kelantan tahun 1441H/2019M

Kota Bharu : Sambutan Maulidur Rasul pada tahun ini disambut meriah oleh semua warga kerja Yayasan Islam Kelantan pada 28 November 2019. Majlis ini telah berlangsung di Bilik Seminar Yayasan Islam Kelantan. Majlis ini telah dihiasi dengan cemerah Maulidur Rasul oleh Haji Sukeri bin Hussin, Penolong Pengarah (Sumber manusia) Yayasan Islam Kelantan.

Majlis diserikan lagi dengan bacaan selawat beramai-ramai ke atas junjungan besar Nabi Muhammad (S.A.W) oleh semua hadirin. Majlis berakhir dengan solat zohor berjemaah dan makan tengah hari.

Turut hadir bersama YM Pengarah Yayasan Islam Kelantan dan timbalan-timbalan pengarah Yayasan Islam Kelantan.

DPRK & Dasar Pendidikan Kebangsaan oleh Dr Yaacob bin Yusoff Awang

Kota Bharu : Satu Program taklimat mengenai Dasar Pendidikan Rabbani Kelantan & Dasar Pendidikan Kebangsaan  telah diadakan di Yayasan Islam Kelantan pada 24 Novermber 2019 yang bertempat di Bilik Seminar 1 YIK.

Taklimat mengenai Dasar Pendidikan Rabbani Kelantan & Dasar Pendidikan Kebangsaan telah disampaikan oleh penceramah jemputan, Dr Yaacob bin Yusoff Awang, Pengarah Istitusi Latihan Perguruan Kelantan.

Program taklimat ini telah dihadiri oleh semua warga kerja Yayasan Islam Kelantan.

Sambutan Hari Keluarga Yayasan Islam Kelantan (YIK) bagi tahun 2019 disambut meriah sekali oleh semua kakitangan YIK. Sambutan Hari Keluarga pada tahun ini telah diadakan di Tanjung Demong Beach Resort, Bukit Keluang, Terengganu.

Pelbagai aktivi telah dianjurkan oleh Kelab dan Kebajikan Sukan YIK seperti acara bola tampar, sepakan penalti bagi orang lelaki dewasa. Manakala, bowling kelapa dan bola jaring bagi orang dewasa wanita.

Program diteruskan dengan jamuan makan malam. Disamping itu, ucapan alu-aluan disampai oleh Timbalan Pengarah Pengurusan YIK dan YM Pengarah YIK, Tengku Haji Abdul Rahman bin Tuan Yunus. Kemudian majlis makan malam berakhir dengan cabutan bertuah yang disempurnakan YM Pengarah YIK.

Program diteruskan pada pagi hari ke-2 dengan pelbagai acara sukaneka kanak-kanak, remaja dan orang dewasa. Program diteruskan dengan penyampaian hadiah kepada pemenang acara sukaneka dan program berakhir.

Telah berlangsung satu Majlis APC (Anugerah Perkhidmatan Cemerlang) bagi tahun 2019. Majlis bermula pada pukul  8.00 malam di adakan di Tanjung Demong Beach Resort, Terengganu. Majlis dihadiri YM Haji Tengku Ab. Rahman bin Tuan Yunus, Pengarah Yayasan Islam Kelantan.

Majlis dimulakan dengan ucapan alu-aluan daripada YM Haji Tengku Ab. Rahman bin Tuan Yunus dan diteruskan dengan menyampaian Anugerah Warga Contoh, Anugerah Lama Berkhidmat, Anugerah Pegawai Harapan dan Anugerah Perkhidmatan Cemerlang bagi tahun 2019.

Majlis berakhir dengan sesi bergambar penerima anugerah dan bersurai.

• Dikemaskinikan pada : 03 Disember 2019.