Warna 1   Warna 2   Warna 3      
msen
A- A A+

Yayasan Islam Kelantan bersama-sama turut jayakan Persidangan Pendidikan Kelantan 2016 yang dikendalikan oleh Institut Latihan Perguruan Kelantan (ILPK). Penglibatan semua pengetua, guru-guru dan pegawai-pegawai YIK menunjukkan komitmen sepadu ke arah memantapkan hala tuju pendidikan di Negeri Kelantan. Pendidikan yang bermula dari peringkat pra sekolah, sekolah rendah, sekolah menengah sehinggalah ke Institut pengajian tinggi perlu digarap dengan perhatian dan bimbingan semua pihak termasuk kerajaan negeri.

Program dirasmikan oleh YB Ustaz Dato’ Hj Mohd Amar bin Nik Abdullah, Timbalan Menteri Besar Kelantan yang telah memberi ruang yang luas kepada semua peserta mengemukakan pandangan berhubung seminar pendidikan agama negeri Kelantan termasuk pusat-pusat pengajian pondok. Program berkeanaan bermula pada 13 hingga 15 Februari 2016 dengan ucaptama oleh YB Dato' Dr Mohamed Fadzli bin Dato Haji Hassan, Jawatankuasa Pembangunan Insan, Pendidikan dan Pengajian Tinggi. Manakala penutup disempurnakan oleh YB Dato’ Dr. Johari Mat, Ahli Dewan Negara.

BERHUBUNGI DENGAN KAMI

FacebookTwitterFlickrYoutube

PENAFIAN:

Yayasan Islam Kelantan tidak bertanggungjawab terhadap apa-apa kehilangan atau kerugian yang disebabkan oleh penggunaan mana-mana maklumat atau daripada kecacatan atau kesilapan kandungan di dalam laman web ini.

KEMASKINI PORTAL

  • Dikemaskinikan pada : 17 November 2020.
© Yayasan Islam Kelantan 2020

Search