Warna 1   Warna 2   Warna 3      
msen
A- A A+

Brinchang: Pengetua-pengetua YIK perlu mempertingkatkan usaha untuk melonjak kecemerlangan pencapaian akademik pelajar-pelajar Yayasan Islam Kelantan. YM Pengarah YIK, Tengku Abdul Rahman Tuan Yunus berkata demikian dalam majlis Perasmian Penutup Kursus Membangun Bersama Islam Untuk Meningkatkan Profesionalisme Keguruan Untuk Pengetua-pengetua YIK. Kursus ini dijalankan selama 2 hari bermula 25 Julai di Hotel Rossa Passadena, Cameron Highland. Kursus di bawah anjuran Institut Latihan Perguruan Kelantan (ILPK) dengan kerjasama YIK telah menghimpunkan semua pengetua dan mudir Yayasan Islam Kelantan bagi mendapatkan kefahaman yang lebih mendalam dalam pelaksanaan dasar-dasar Kerajaan Negeri.

Dalam program yang sama YM Pengarah turut menegaskan agar penyebaran maklumat-maklumat palsu serta tidak sahih tentang perjalanan dan pengurusan Yayasan Islam Kelantan tidak wujud dalam kalangan pengetua-pengetua serta mudir-mudir. Maklumat serta bahan yang diterima hendaklah dikaji terlebih dahulu untuk mendapat kesahihan maklumat berkenaan sebelum penyebaran dibuat. Selain itu, jangan mudah terpedaya dengan dakyah palsu oleh pihak-pihak berkepentingan.

Para pengetua juga perlu memberi fokus kepada pembangunan akademik sehingga dapat melahirkan pelajar yang cemerlang di peringkat negeri dan negara. Usaha tanpa henti dan program akademik yang berterusan perlu digerakkan bagi menghadapi peperiksaan akhir tahun ini.

Perasmian kursus berkenaan disempurnakan oleh YB. Dato' Mohd Amar Hj. Nik Abdullah, Timbalan Menteri Besar Kelantan. Hadir sama Timbalan Pengarah ILPK Hj. Nik Hamdi Abd Ghani dan Timbalan Pengarah (Sekolah), Tn Hj. Che Kamaruddin Kamel Che Muhammad.                        

BERHUBUNGI DENGAN KAMI

FacebookTwitterFlickrYoutube

PENAFIAN:

Yayasan Islam Kelantan tidak bertanggungjawab terhadap apa-apa kehilangan atau kerugian yang disebabkan oleh penggunaan mana-mana maklumat atau daripada kecacatan atau kesilapan kandungan di dalam laman web ini.

KEMASKINI PORTAL

  • Dikemaskinikan pada : 17 November 2020.
© Yayasan Islam Kelantan 2020

Search