Warna 1   Warna 2   Warna 3      
msen
A- A A+

Batu Mengkebang:YM Pengarah Yayasan Islam Kelantan, YM Tengku Ab Rahman Tuan Yunus mengadakan lawatan Kerja ke SMU(A) Batu Mengkebang Kuala Krai pada 3 Ogos 2017. Lawatan kerja yang diadakan antara lain adalah bertujuan meninjau secara lebih dekat perkembangan pembangunan dan akademik di sekolah berkenaan. Rombongan YM Pengarah disambut meriah oleh pelajar -pelajar dan juga persembahan dikir barat dari kumpulan dikir sekolah.

Beliau juga sempat mengadakan pertemuan dan beramah mesra dengan guru-guru. Dalam ucapan aluan, pengetua melahirkan rasa terharu dan amat teruja dengan kesudian YM Pengarah berkunjung ke SMU(A) As Saadah pada kali ini. Perkembangan pencapaian akademik cukup membanggakan dan dapat melahirkan pelajar cemerlang dalam peperiksaan SMU dan SPM. Peratus pencapaian juga meningkat dengan ketara sehingga menjadi aspirasi kepada semua pelajar.

Pengetua menegaskan komitmen beliau untuk terus memperkasa bidang akademik dan kokurikulum bagi meneruskan pencapaian dan dapat mengembalikan kegemilangan yang pernah dicatat sebelum ini.

Sementara itu YM Pengarah dalam ucapannya menyarankan agar susunatur pembangunan sekolah dapat dibuat dengan lebih tersusun, sehingga menampilkan suasana yang kondusif dan menarik untuk pengajaran dan pembelajaran.

Selain itu, kita perlu berbangga dengan tawaran pendidikan Islam yang lebih berkesan berbanding dengan institusi lain. Tahniah kepada pihak sekolah yang mampu menyedarkan masyarakat untuk menaruh kepercayaan kepada pengurusan pendidikan Islam.

Hadir dalam lawatan berkenaan semua Timbalan Pengarah, semua pegawai Unit Kenaziran, Penolong Pengarah Khidmat Pengurusan dan Penolong Pengarah Kurikulum Yayasan Islam Kelantan.

BERHUBUNGI DENGAN KAMI

FacebookTwitterFlickrYoutube

PENAFIAN:

Yayasan Islam Kelantan tidak bertanggungjawab terhadap apa-apa kehilangan atau kerugian yang disebabkan oleh penggunaan mana-mana maklumat atau daripada kecacatan atau kesilapan kandungan di dalam laman web ini.

KEMASKINI PORTAL

  • Dikemaskinikan pada : 17 November 2020.
© Yayasan Islam Kelantan 2020

Search