Kota Bharu : Kursus Pemantapan Pengajaran Taabir Tingkatan 2 Sesi 1 anjuran Unit Pusat Bahasa Arab telah berlangsung pada 11 Febuari 2018 di Bilik Seminr 2 YIK.

Kursus dihadiri oleh guru-guru mata pelajaran Taabir Tingkatan 2 sekolah-sekolah YIK zon 1-4.

Kursus dikendalikan oleh ustaz Wael Kharsah dari Syria yang mempunyai kepakaran dalam kaedah pengajaran bahasa Arab. Interaksi guru Taabir dengan ustaz Wael diharap dapat meningkatkan lagi kemampuan berkomunikasi guru YIK.

Kursus ini bertujuan untuk memantapkan pengajaran Taabir serta penguasaan bahasa Arab.

• Dikemaskinikan pada : 03 November 2019.