Warna 1   Warna 2   Warna 3      
msen
A- A A+

Tanah Merah : YM Haji Tengku Ab Rahman Bin Tuan Yunus, Pengarah Yayasan Islam Kelantan hadir menyempurnakan Program Gotong Royong Penanaman Durian Musang King di Kampung Bukit Klewek, Tanah Merah pada 1 Ogos 2018 bersama Timbalan Pengarah dan Penolong Pengarah Yayasan Islam Kelantan. Program ini dihadiri oleh pagawai serta kakitangan dari pejabat Yayasan Islam Kelantan.

Yayasan Islam Kelantan (YIK) sedang mengambil langkah ke hadapan dengan melebarkan usaha untuk menambah sumber pendapatan baru bagi menampung perbelanjaan YIK yang makin meningkat. Langkah proaktif ini diambil dengan mengusahakan tanaman durian musang king seluas 7 ekar di Kampung Bukit Klewek, Tanah Merah.

Gotong-royong kali ini merupakan fasa yang pertama bagi penanaman durian musang king yang melibatkan penanaman sebanyak 20 pohon. Manakala, fasa kedua akan membuat penanaman sebanyak 200 pokok durian musang king yang akan diadakan dalam masa yang terdekat.

YIK menjangkakan pulangan hasil durian musang king berkenaan sekitar lima ke enam tahun.

Yayasan Islam Kelantan mengharapkan agar usaha murni ini mendapat kerjasama semua pihak bagi merealisasikan hasrat mempelbagaikan
sumber dengan memaksimakan penggunaan tanah-tanah di bawah Yayasan Islam Kelantan

 

BERHUBUNGI DENGAN KAMI

FacebookTwitterFlickrYoutube

PENAFIAN:

Yayasan Islam Kelantan tidak bertanggungjawab terhadap apa-apa kehilangan atau kerugian yang disebabkan oleh penggunaan mana-mana maklumat atau daripada kecacatan atau kesilapan kandungan di dalam laman web ini.

KEMASKINI PORTAL

  • Dikemaskinikan pada : 01 Jun 2020.
© Yayasan Islam Kelantan 2020

Search