KOTA BHARU: Maahad Muhammadi Lelaki mencatatkan kejayaan cemerlang apabila 98 mendapat 11A pada peperiksaan Pentaksiran Tingkatan 3 (PT3).

Pengetuanya Ustaz Kamarjan Abdul Rahman berkata, jumlah itu menunjukkan peningkatan sebanyak 52.41 peratus dibandingkan tahun lalu 26.91 peratus.

Katanya, seramai 187 pelajar yang menduduki peperiksaan tersebut tahun ini.

“Selain itu seramai 24 pelajar mendapat keputusan 10A, 9A (21 orang), 8A (13 orang), 7A (14 orang), 6A (12 orang), 5A (dua) dan 4A (tiga),” katanya di sini.

Menurut beliau pencapaian tersebut hasil kerjasama guru, ibu bapa dan Persatuan Ibu Bapa dan Guru (PIBG) selain kesedaran pelajar untuk mencapai kejayaan cemerlangan.

Sumber: Harakahdaily

Tahniah Maahad Muhammadi Lelaki!

• Dikemaskinikan pada : 03 Disember 2019.