Warna 1   Warna 2   Warna 3      
msen
A- A A+

Yayasan Islam Kelantan telah mengorak langkah untuk meneroka bidang baru dengan membina sebuah stesen minyak BHP yang terletak di lebuhraya Wakaf Che Yeh - Pasir Mas.

Menggunakan kaedah perlaksanaan Dealer Owner Dealer Operate (DODO) , pihak YIK melalui anak syarikat Akademi YIK Sdn Bhd akan bertanggungjawab untuk menguruskan stesen minyak ini dan dijangka mengambil masa sekitar 6 bulan untuk disiapkan dan di bina di atas tanah berkeluasan 33,864 kp turut menempatkan kedai serbaneka dan lain-lain kemudahan. Kedudukan pembinaan berkenaan berada di kawasan strategik kerana ianya merupakan jalan utama laluan menghubungkan kawasan luar bandar ke bandar kota Bharu.

Majlis solat hajat telah di adakan di tapak berkenaan yang di hadiri oleh Pengarah Yayasan Islam Kelantan, YM Haji Tengku Abd Rahman Tuan Yunus, Timbalan- timbalan Pengarah, Penolong-penolong pengarah, Pengurus Akademi YIK Sdn Bhd Encik Khairul Fatmee Bin Jusoh serta kakitangan lelaki Yayasan Islam Kelantan.

Anak syarikat Yayasan Islam Kelantan, Akademi YIK Sdn Bhd turut menjalankan aktiviti-aktiviti perniagaaan lain seperti perumahan dan hartanah, perladangan, perlombongan, perniagaan air mineral dan usaha sama pembangunan dengan syarikat berkaitan.

BERHUBUNGI DENGAN KAMI

FacebookTwitterFlickrYoutube

PENAFIAN:

Yayasan Islam Kelantan tidak bertanggungjawab terhadap apa-apa kehilangan atau kerugian yang disebabkan oleh penggunaan mana-mana maklumat atau daripada kecacatan atau kesilapan kandungan di dalam laman web ini.

KEMASKINI PORTAL

  • Dikemaskinikan pada : 01 Jun 2020.
© Yayasan Islam Kelantan 2020

Search