Warna 1   Warna 2   Warna 3      
msen
A- A A+

NILAM PURI : Pengerusi Jawatankuasa Pembangunan Insan, Pendidikan, Pengajian Tinggi, Sains dan Teknologi Negeri Kelantan, YB. Dato' Dr. Mohamed Fadzli b Dato' Haji Hassan menyatakan keyakinan beliau terhadap kemampuan guru-guru Yayasan Islam Kelantan meneruskan legasi kecemerlangan pendidikan agama di negeri ini. Meskipun kemudahan dan prasarana fizikal tidak setanding dengan institusi pendidikan lain, namun hasil kecemerlangan pelajar amat dibanggakan. Beliau berkata demikian dalam Majlis Penyampaian Surat Tawaran Guru Berelaun kepada 281 guru di Yayasan Islam Kelantan. Majlis berkenaan adalah langkah pertama terhadap komitmen kerajaan mewujudkan hanya 2 skim guru iaitu Guru Sandaran dan Guru Tetap menjelang 2020.

Dalam majlis yang sama beliau turut melahirkan harapan agar usaha ini akan memberi nafas baru kepada guru-guru Yayasan Islam Kelantan untuk menjadi lebih efektif dan efisien dalam melaksanakan tanggungjawab sebagai seorang pendidik. Kerajaan negeri juga menurutnya, akan memberikan komitmen yang terbaik dalam memastikan sistem pendidikan di negeri ini terus berkembang berlandaskan syiar Islam.

Hadir sama dalam majlis yang diadakan pada 24 April 2019 itu, YM Pengarah Yayasan Islam Kelantan.

BERHUBUNGI DENGAN KAMI

FacebookTwitterFlickrYoutube

PENAFIAN:

Yayasan Islam Kelantan tidak bertanggungjawab terhadap apa-apa kehilangan atau kerugian yang disebabkan oleh penggunaan mana-mana maklumat atau daripada kecacatan atau kesilapan kandungan di dalam laman web ini.

KEMASKINI PORTAL

  • Dikemaskinikan pada : 01 Jun 2020.
© Yayasan Islam Kelantan 2020

Search