Warna 1   Warna 2   Warna 3      
msen
A- A A+
Majlis Tadarus Ramadan 1440H YAB Mentari Besar Kelantan bersama Warga Yayasan Islam Kelantan 2019

NILAM PURI - Majlis Tadarus Al-Quran 1440H/2019M sempena bulan Ramadhan Al-Mubarak bagi peringkat Yayasan Islam Kelantan (YIK) telah diadakan di Dewan Yayasan Islam Kelantan pada 16 Mei 2019 bersamaan 11 Ramadhan 1440H.

Majlis diserikan dengan kehadiran YAB Ustaz Dato' Bentara Kanan Menteri Besar Kelantan Dato' Ahmad Yakob dan Pengurusi Jawatankuasa Pembangunan Insan, Pendidikan dan Pengajian Tinggi, Sains dan Teknologi Negeri Kelantan YB. Dato' Dr. Mohamed Fadzli b. Dato' Hj Hassan.

Majlis dimulakan dengan bacaan Al-Quran ayat 151 hingga ayat 153 Surah Al-An'am oleh Ustaz Yahaya Bin Daud, Penyelia Tahfiz. Pengisian seterus majlis tadarus tersebut dengan tafsir ayat tersebut oleh YBrs. Ustaz Mohd Asri bin Mat Daud Setiausaha Politik YAB Ustaz Dato' Bentara Kanan MB Kelantan.

Majlis ini bermula jam 4 petang hingga solat Magbrib dan turut yang dihadiri oleh kesemua warga kerja Yayasan Islam Kelantan (YIK)  serta pengetua-pengetua sekolah Yayasan Islam Kelantan. Program ini merupakan salah satu aktiviti kerohanian tahunan dalam meraih kemanfaatan di bulan Ramadhan yang mubarak.

BERHUBUNGI DENGAN KAMI

FacebookTwitterFlickrYoutube

PENAFIAN:

Yayasan Islam Kelantan tidak bertanggungjawab terhadap apa-apa kehilangan atau kerugian yang disebabkan oleh penggunaan mana-mana maklumat atau daripada kecacatan atau kesilapan kandungan di dalam laman web ini.

KEMASKINI PORTAL

  • Dikemaskinikan pada : 01 Jun 2020.
© Yayasan Islam Kelantan 2020

Search