Warna 1   Warna 2   Warna 3      
msen
A- A A+
Majlis Graduasi Tahfiz 2019

KOTA BHARU : Tanggal 18 Januari 2020 bersamaan 22 Jamadil Awal 1441H, Yayasan Islam Kelantan dengan kerjasama Kerajaan Negeri Kelantan telah mengadakan Majlis Graduasi Tahfiz Kali ke-10 tahun 2019 bertempat di Dewan Besar Balai Islam, Lundang, Kota Bharu, Kelantan.

Majlis Graduasi Tahfiz ini telah disempurnakan oleh YAB Ustaz Dato’ Bentara Kanan Menteri Besar Kelantan dengan menyerahkan Sijil Tahfiz Al-Quran kepada 262 graduasi yang telah menamatkan hafazan 30 juzuk Al-Quran dan bergelar huffaz.

YAB Ustaz Dato’ Bentara Kanan Menteri Besar Kelantan juga berbesar hati mengurniakan Anugerah Tokoh Tahfiz kepada Nik Muhammad Hazim bin Nik Abdul Aziz daripada Kolej Tahfiz Sains Nurul Aman, Kok Lanas dan Izzah Irdina binti Othman daripada Maahad Tahfiz Sains Tanah Merah.

Selain itu, dua pelajar Maahad Tahfiz Al-Quran wal Qiraat Pulai Chondong, berusia 17 tahun telah berjaya mendapatkan Anugerah Khas Ijazah Sanad Bacaan Al-Quran 30 juzuk secara khusus daripada syeikh yang mempunyai sanad bacaan yang bersambung kepada Rasulullah SAW.

Yayasan Islam Kelantan juga merakamkan ucapan terima kasih kepada Syeikh Abdul Rahman Ibrahim Bin Muhammad Ar-Rubai’an, Atase Agama Kedutaan Arab Saudi di Kuala Lumpur dan Kerajaan Arab Saudi yang turut hadir menyampaikan sumbangan 676 Mushaf Al-Quran, Al-Quran Terjemahan Bahasa Melayu dan Al-Quran Terjemahan Bahasa Inggeris.

Hadir sama dalam Majlis Graduasi Tahfiz Kali ke-10 Tahun 2019 ialah YB Dato’ Haji Mohd Amar bin Abdullah, Timbalan Menteri Besar Kelantan, YB Dato’ Dr Mohamed Fadzli Dato’ Hasan, Pengerusi Jawatankuasa Pembangunan Insan, Pendidikan, Pengajian Tinggi, Sains Dan Teknologi, barisan kepimpinan Kerajaan Negeri Kelantan serta ibu bapa.

Yayasan Islam Kelantan mengucapkan sekalung tahniah dan syabas kepada anak-anak tahfiz yang bakal menjadi produk modal insan di bawah Membangun Bersama Islam yang berperanan menjana kekuatan ummah dengan sumbangan-sumbangan yang berterusan kepada masyarakat dan agama.

 

BERHUBUNGI DENGAN KAMI

FacebookTwitterFlickrYoutube

PENAFIAN:

Yayasan Islam Kelantan tidak bertanggungjawab terhadap apa-apa kehilangan atau kerugian yang disebabkan oleh penggunaan mana-mana maklumat atau daripada kecacatan atau kesilapan kandungan di dalam laman web ini.

KEMASKINI PORTAL

  • Dikemaskinikan pada : 01 Jun 2020.
© Yayasan Islam Kelantan 2020

Search