Warna 1   Warna 2   Warna 3      
msen
A- A A+
anugerah kecemerlangan pelajar 2019

KOTA BHARU – Kerajaan negeri Kelantan melalui Yayasan Islam Kelantan meraikan 10 orang pelajar cemerlang yang terpilih diantara 592 orang pelajar dalam satu Majlis Penyampaian Anugerah Kecemerlangan Peperiksaan Tahun 2019 yang diadakan di Bilik Seminar 2 Pejabat Yayasan Islam Kelantan di sini baru-baru ini.

Anugerah ini disampaikan oleh Pengerusi Jawatankuasa Pembangunan Insan, Pendidikan, Pengajian Tinggi, Sains dan Teknologi Negeri Kelantan, YB Dato' Dr Mohamed Fadzli bin Haji Hassan. Majlis anugerah ini yang merupakan kali ke-16 diadakan sejak tahun 2006 dan dilansungkan dengan ringkas dengan langkah-langkah pematuhan SOP berkaitan COVID-19.

Penghargaan berupa sumbangan Kerajaan Negeri ini diberikan kepada pelajar-pelajar terdiri dari sekolah-sekolah Agama Kerajaan Negeri, sekolah-sekolah Menengah Kebangsaan, Maktab Rendah Sains Mara dan juga Anak Kelantan yang cemerlang dari sekolah-sekolah luar negeri yang mendapat keputusan cemerlang dalam peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM), peperiksaan Sijil Pengajian Tinggi Malaysia (STPM) pada tahun 2019 dan Pangkat Mumtaz dalam Sijil Tinggi Agama Malaysia (STAM).

Setiap pelajar akan menerima hadiah wang tunai sebanyak RM500 seorang yang dikreditkan terus ke akaun SSPN-i.

Baki penerima yang tidak hadir ke majlis ini, boleh hadir ke kaunter khidmat pelanggan Pejabat Yayasan Islam Kelantan Nilam Puri bagi mendapatkan sijil akaun SSPN-i yang telah dikreditkan sebanyak RM500 dengan membawa surat jemputan yang telah diberikan sebelum ini.

Turut hadir sama Timbalan Pengerusi Jawatankuasa Pembangunan Insan, Pendidikan, Pengajian Tinggi, Sains dan Teknologi, YB Azhar bin Salleh, YM Pengarah YIK Engku Rajhan bin Engku Ismail dan Encik Muohd Rusdi bin Ismail, Pengurus Besar Kanan Jabatan Operasi Cawangan Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional serta ibu bapa pelajar-pelajar tersebut.

BERHUBUNGI DENGAN KAMI

FacebookTwitterFlickrYoutube

PENAFIAN:

Yayasan Islam Kelantan tidak bertanggungjawab terhadap apa-apa kehilangan atau kerugian yang disebabkan oleh penggunaan mana-mana maklumat atau daripada kecacatan atau kesilapan kandungan di dalam laman web ini.

KEMASKINI PORTAL

  • Dikemaskinikan pada : 21 Januari 2021.
© Yayasan Islam Kelantan 2021

Search