Warna 1   Warna 2   Warna 3      
msen
A- A A+

NILAM PURI : Pejabat Yayasan Islam Kelantan telah menganjurkan satu ceramah bertajuk Menyorot Perkembangan Gaza pada hari Khamis, 19 Ogos 2014 bersamaan dengan 23 Syawal 1435 Hijrah, bertempat di Bilik Seminar 1, Yayasan Islam Kelantan. Majlis dihadiri oleh seramai 100 orang pegawai dan kakitangan Yayasan Islam Kelantan. Majlis tersebut telah dianjurkan oleh WANIS dari Yayasan Islam Kelantan.


Ceramah Menyorot Perkembangan Gaza tersebut telah disampaikan oleh YBhg. En. Johan Arif Bin Ismail selaku Ketua Unit Media MAPIM yang juga merangkap ahli Delegasi Bantuan Kemanusiaan ke Syria, Gaza dan Myanmar. Antara intipati daripada ceramah tersebut adalah mengenai Bumi Syam dan kepentingannya, penderitaan yang dialami oleh umat Islam di Gaza, sumbangan-sumbangan yang telah disampaikan kepada penduduk Islam di sana dan juga pembinaan yang telah dijalankan di negara tersebut bagi meringankan beban penduduk hasil daripada kutipan derma dan sumbangan dari rakyat Malaysia.

BERHUBUNGI DENGAN KAMI

FacebookTwitterFlickrYoutube

PENAFIAN:

Yayasan Islam Kelantan tidak bertanggungjawab terhadap apa-apa kehilangan atau kerugian yang disebabkan oleh penggunaan mana-mana maklumat atau daripada kecacatan atau kesilapan kandungan di dalam laman web ini.

KEMASKINI PORTAL

  • Dikemaskinikan pada : 01 Jun 2020.
© Yayasan Islam Kelantan 2020

Search